Sunt delicioase iarna când sunt uscate, însă smochinele proaspete au o aromă aparte. Le poţi adăuga pe platoul de antreuri, împreună cu o selecţie de brânzeturi, sau le poţi transforma în deserturi spectaculoase, aşa cum este şi reţeta următoare de tartă.

 

Ingrediente

Pentru blat

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apă rece

Pentru cremă

  • 150 g cremă de brânză
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 2 ouă
  • 100 g miere
  • 6-8 smochine
  • 50 g fulgi de migdale

Mod de preparare 

Amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe până când capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi gălbenuşurile, sarea, omogenizezi, apoi torni apă rece cât să se lege aluatul. Îi dai o formă rotundă, îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Dai drumul la cuptor la 180 ̊C. Întinzi o foaie din aluat pe care o aşezi într-o formă de tartă dreptunghiulară. Ai grijă să îmbraci bine marginile tăvii, apoi poţi tăia excesul de aluat. Dai tava la rece 15 minute, apoi o scoţi şi o dai la cuptor 20-25 de minute, până când blatul devine auriu. Laşi blatul să se răcească. Mixezi crema de brânză cu mierea, torni smântâna pentru frişcă, adaugi ouăle bătute şi omogenizezi. Torni crema peste blat, o nivelezi şi aşezi din loc în loc smochinele tăiate jumătăţi. La final, presari fulgii de migdale şi dai din nou tarta la cuptor, 30 de minute, la 180 °C. O laşi să se răcească complet, apoi o porţionezi.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Dulceaţă de ceapă roşie şi smochine

Loading...