Această tartă rapidă şi uşor de preparat este un desert ideal în perioada de post. În plus, dacă foloseşti magiun neîndulcit, e perfectă pentru cei care au exclus zahărul din alimentaţia lor.

 

 

Pentru aluat

250 g făină

100 g margarină rece

1 praf sare

4 linguri de borş rece

1/2 plic praf de copt

Pentru umplutură

300 g magiun

100 g nuci

 

Amesteci margarina rece cu făina într-un blender, până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi praful de copt, borşul rece şi sarea, continuând să frămânţi. Când aluatul s-a omogenizat, îl dai la frigider o oră.

Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţii formei. Macini nucile şi le presari peste aluat, apoi torni magiunul şi nivelezi.

Din resturile de aluat formezi un grilaj cu care ornezi tarta.

Preîncălzeşti cuptorul. Coci tarta 35-40 de minute, la 170 ºC.

La fel de repede se prepară şi aceşti gustoşi Biscuiţi de post umpluţi cu gem

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Loading...