Tulpinile de ţelină reduc colesterolul rău şi întăresc sistemul imunitar, astfel că este recomandat consumul periodic al acestei legume. Ce zici de o combinaţie savuroasă de ţelină cu cremă de brânză? Reţeta este extrem de sănatoasă, se prepară rapid şi e numai bună de servit la micul dejun sau la cină.

Ingrediente

  • 8 tije ţelină
  • 200 g cremă brânză
  • 1 lingură smântână fermentată
  • 10 măsline verzi, fără sâmburi
  • ½ ardei roşu
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 10 alune descojite, opţional
  • ½ linguriţă boia dulce, pentru decor

Mod de preparare

1 Amesteci crema de brânză cu smântâna, măslinele tăiate felii subţiri, ardeiul cubuleţe, sare şi piper. Dacă doreşti, adaugi în compoziţie şi alune tocate.
2 Speli tijele de ţelină, le îndepărtezi capetele şi păstrezi frunzele pentru decor. Le tai jumătăţi, pe lat, apoli le umpli cu amestecul de brânză.
3 Le serveşti pe pat de frunze de ţelină, presărate cu boia dulce.
Poftă bună! 

Loading...