Doamna Constanţa Mihalache din Bucureşti ne-a îndulcit ziua cu o reţetă de tiramisu.

De ce ai nevoie pentru tiramisu

200 ml cafea tare

40 ml coniac

4 ouă

50 g zahăr

500 g mascarpone

150 g pişcoturi

2-3 linguri cacao

Cum se prepară tiramisu

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte. Freci brânza mascarpone, apoi o încorporezi în gălbenuşuri până obţii o cremă omogenă. Mixezi albuşurile până obţii o spumă fermă care se desprinde de pe vas şi le omogenizezi în mascarpone.

Combini cafeaua cu coniacul. Treci pişcoturile prin acest amestec şi aşezi un strat pe fundul unei tăvi. Întinzi peste ele ½ din cremă, pui iar un strat de pişcoturi trecute prin cafea şi restul de cremă. Presari cacaua peste prăjitură şi o dai la rece cel puţin 3 ore.

Loading...