Pe cât de banal sună, pe atât de surprizătoare este această combinaţie dintre fineţea fructului de avocado şi astringenţa ridichiilor. În plus, ridichiile marinate sunt o surpriză aromată foarte bine-venită.

Ingrediente pentru toast cu avocado şi ridichii:


200 grame ridichii, tăiate în feliuţe subţiri
zeama de la 4 lamâi sau limete
2 linguri de zahăr
1 ceapă roşie mică, tăiată fin
2 linguri ulei de măsline
o mână de mărar proaspăt, tocat fin
4 felii de pâine facută în casă
2 avocado decojiţi şi tocaţi
sare şi piper


Mod de preparare toast cu avocado şi ridichii:


Pune ridichiile într-un bol. Păstrează 2 linguri de zeamă de lămâie, iar restul, pune-l împreună cu ceapa roşie, uleiul şi mărarul Într-un alt bol, mai mic. Adaugă această marinadă peste ridichii amestecând uşor până când fiecare feliuţă este acoperită cu lichid. Lasă să se marineze pentru 10 minute.
Între timp, prăjeşte pâinea. Cu o furculiţă pasează fructul de avocado împreună cu zeama de lămâie păstrată, până obţii o pastă fină. Întinde acest amestec pe feliile de pâine şi asezonează cu sare şi piper.

Este rândul ridichiilor. Acestea trebuie scurse şi aşezate deasupra pastei de avocado.

Loading...