Dacă ai decongelat mai multă carne, pentru această reţetă de tocană cu carne şi legume în aluat, trebuie să o foloseşti pe toată pentru că dacă o recongelezi îşi pierde din proprietăţi. Nu pune carnea îngheţată în apă, ci dezgheaţ-o numai în frigider. Nu căli prea mult timp usturoiul pentru că devine amar. Adaugă-l în mâncare mai spre final.

Tocană cu carne şi legume în aluat - Ingrediente (4 porţii)

1 foaie aluat foitaj
2 cepe
2 morcovi
500 g fasole păstăi
4-5 căţei usturoi
100 ml vin alb sec
3 cartofi
1 kg carne
2 frunze dafin
3 linguri ulei
1 ou
sare
piper
1 lingură bulion

Tocană cu carne şi legume în aluat - Mod de preparare

Dezgheţi foaia de aluat. Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa mărunt, morcovii bucăţi, usturoiul feliuţe, cartofii şi carnea cuburi, iar fasolea verde o rupi.
pasul 1

Încingi uleiul într-o cratiţă sau vas termorezistent care urmează a fi dat, mai târziu, la cuptor. Pui ceapa la călit, iar când devine sticloasă adaugi carnea şi o rumeneşti 2-3 minute. Asezonezi cu sare şi piper.
pasul 2

Adaugi cartofii şi morcovii. Torni vinul, o cană de apă fierbinte şi bulionul. Pui în compoziţie şi frunzele de dafin, usturoiul tăiat şi laşi să fiarbă carnea şi legumele, apoi adaugi păstăile de fasole. Mai laşi pe foc câteva minute.
pasul 3

Întinzi foaia de aluat şi decupezi forma vasului pe care îl dai la cuptor. Acoperi bine vasul cu aluatul şi îl înţepi cu furculiţa din loc în loc. Baţi oul şi-l ungi. Laşi la copt 30 de minute sau până devine aluatul auriu-arămiu.
pasul 4

Loading...