Tocană mediteraneeană de legume

1 shutterstock 312650303 jpg jpeg

Vara e anotimpul în care pregăteşti felurite conserve, care mai de care mai aromate, mai parfumate şi mai frumos colorate. Această tocană de legume e delicioasă ca fel principal, dar şi ca garnitură.

Ingrediente

  • 4 zucchini medii
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 3 roşii
  • 200 g tulpini ţelină
  • 100 ml ulei măsline
  • sare, piper, după gust
  • 1 lingură busuioc tocat

Cureţi şi speli toate legumele. Tai ceapa peştişori şi o căleşti în puţin ulei de năsline până devine translucidă. Tai morcovii şi zucchinii bastonaşe, iar tulpinile de ţelină şi roşiile cubuleţe. Adaugi totul în oală, pui restul de ulei şi fierbi la foc mediu, sub capac,10-15 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, mai laşi 5 minute, iar la final presari busuiocul tocat.

Pui tocana de legume, cu tot cu zeama lăsată, în borcane. Le sterilizezi pe baie de aburi, 15-20 de minute, şi le păstrezi la frigider până în momentul servirii.

Citeşte şi

Cum prepară călugării zacusca de vinete. Secretele celei mai simple şi gustoase reţete, păstrate din vremuri străvechi

Cum prepară călugării zacusca de vinete. Secretele celei mai simple şi gustoase reţete, păstrate din vremuri străvechi

FOTO: Shutterstock