Nu ai cum să dai greş atunci când prepari deserturi cu fructe de pădure. Încearcă reţeta de tort cu afine!

 

Ingrediente

Pentru blat

  • 4 ouă
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 g făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă

  • 600 g cremă de brânză
  • 300 g frişcă bătută
  • 300 g zahăr pudră
  • 1 esenţă de vanilie
  • 250 g afine
  • afine şi mure, pentru decor 

Mod de preparare 

Topeşti ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi şi le laşi la răcorit. Mixezi ouăle cu zahărul, apoi încorporezi ciocolata. Combini făina cu cacaua, cu sarea şi cu praful de copt, apoi le adaugi în compoziţia umedă, amestecând uşor cu o spatulă. Torni compoziţia într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt. O dai la cuptorul preîncălzit şi o coci până trece testul scobitorii. Scoţi blatul din cuptor şi-l laşi la răcorit. După 20 de minute, îl scoţi din formă, iar după ce s-a răcit complet îl tai în două felii egale. Pentru cremă, pasezi 200 g de afine, apoi le treci prin sită pentru a înlătura cojile şi seminţele. Mixezi crema de brânză cu zahărul până când capătă o consistenţă fină, apoi încorporezi frişca şi esenţa de vanilie. Împarţi crema în două, iar o parte o combini cu piureul de afine. Întinzi jumătate din crema albă peste prima felie de blat, iar peste ea pui jumătate din crema mov, presari 50 g de afine, apoi adaugi restul de cremă albă. Aşezi a doua felie de blat şi îmbraci tortul cu crema mov rămasă. Decorezi tortul cu afine şi mure şi-l dai la rece până a doua zi.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tort de clătite cu coacăze roşii. 

Loading...