Tort cu mango şi cremă de lapte condensat

1 mango jpg jpeg

Ce mod mai bun să-ţi petreci weekend-ul decât gătind dulciuri pentru cei dragi? Iar un desert cu mango te va duce într-o călătorie culinară imaginară pe tărâmuri scăldate în soare.

  • 8 ouă
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare 
  • 1 esenţă de vanilie
  •  

Pentru cremă

  • 400 g unt 82% grăsime
  • 800 ml lapte condensat, la conservă
  • 4 fructe de mango, bine coapte
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 ml compot de fructe
  •  

Pentru decor

  • 200 g frişcă bătută

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă şi se deschid la culoare. Torni treptat uleiul şi omogenizezi cu mixerul, apoi încorporezi făina cernută şi, la final esenţa de vanilie şi albuşurile bătute spumă.

Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, cât mai înaltă, în care ai aşezat hârtie de copt. Dai blatul la cuptorul încălzit în prealabil şi îl laşi până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit de pe o zi pe alta, apoi îl tai transversal, în trei felii egale.

Pentru cremă, mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul pudră până capătă o consistenţă fină, apoi torni treptat laptele din conservă. Foloseşte lapte cu o consistenţă vâscoasă, nu cel pentru cafea. După ce s-au omogenizat, dai crema la rece 10 minute. Între timp, cureţi fructele de mango şi le feliezi.

Însiropezi prima foaie de blat cu compot de fructe, aşezi un strat de felii de mango, unul de cremă, un nou strat de blat, însiropezi, aşezi din nou felii de mango şi cremă. Deasupra aşezi felia de blat rămasă, o însiropezi şi pui cu ajutorul poşului frişca bătută. Decorezi tortul cu felii de mango. 

FOTO; Shutterstock