Pentru a-ţi răsfăţa prietenii pe care i-ai invitat la masă, serveşte-i cu câte o felie din acest tort de biscuiţi şi ciocolată.

Ingrediente (1 tavă)

400 g biscuiţi
200 g nuci mărunţite
300 g ciocolată neagră
150 ml frişcă lichidă
100 g unt
30 g zahăr pudră
3 linguri cacao
1 fiolă esenţă rom
150 ml lapte

Mod de preparare

Sfărâmi 200 g de biscuiţi şi îi amesteci cu nucile mărunţite. Torni câte puţin lapte peste ele astfel încât să se umezească toată masa de biscuiţi, dar fără să devină prea moi.
Mixezi untul moale cu zahărul şi cu 1 lingură de cacao până devine o cremă. Ciocolata o topeşti pe baie de aburi, apoi o amesteci cu frişca lichidă, esenţa de rom şi le amesteci până se încorporează. Adaugi untul spumă.

Torni 3/4 din compoziţia de ciocolată peste cea de biscuiţi şi amesteci până se omogenizează.Într-o tavă pui un strat din biscuiţii rămaşi peste care torni compoziţia de ciocolată cu biscuiţi, iar la final acoperi prăjitura cu crema de ciocolată rămasă. Presari deasupra cele 2 linguri de cacao şi dai prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Loading...