Ştiai că 50 g de ciocolată neagră pe zi te feresc de bolile cardiace? În plus, un pătrăţel de ciocolată mâncat zilnic este recomandat când eşti foarte stresată. Dacă vrei să încerci desert, poţi folosi şi puţină ciocolată neagră.

Ingrediente

Pentru blat

220 g făină
200 g zahăr
75 g cacao
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
2 ouă
240 g iaurt
150 ml cafea
100 ml ulei

Pentru crema de ciocolată

20 bezele
200 g ciocolată neagră
200 g smântână
100 g zahăr pudră

Pentru crema de unt

100 g unt
4 linguri zahăr pudră
2 linguri smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
50 g ciocolată albă, pentru decor
50 g ciocolată cu lapte, pentru decor

Preparare

Pentru blat, combini făina cu zahărul, cacaua, praful de copt şi sarea. Amesteci iaurtul cu ouăle, uleiul şi cafeaua, apoi încorporezi făina. Pui blatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi-l tai în jumătate.

Pentru crema de ciocolată, topeşti ciocolata pe baie de aburi, o amesteci cu smântâna, zahărul pudră şi omogenizezi. Dai crema la rece 30 de minute, apoi o mixezi până când capătă o consistenţă aerată. Pentru crema de unt, mixezi zahărul pudră cu untul, adaugi smântâna, esenţa de vanilie şi omogenizezi.

Pui un strat de bezele peste prima felie de blat, întinzi jumătate din crema de ciocolată, aşezi a doua felie de blat, pui crema de unt, o nivelezi şi îmbraci tortul în crema de ciocolată rămasă. Decorezi tortul cu bezelele rămase şi aşchii de ciocolată albă cu lapte.

Foto: Profimedia

Loading...