Am primit această reţetă de tort diplomat de la o cititoare fidela, Mirela Gheorghe din Constanta, căreia îi mulţumim frumos. Nu uitaţi că aşteptăm reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente:

1 kg frişcă lichidă
4 plicuri gelatină Dr.Oetker (ambalaj albastru cu verde)
10 pişcoturi
fructe din compot (căpşuni, ananas, kiwi)
1 iaurt mare
vanilie
celofan
puţină apă

Mod de preparare:

Prima dată se pune o folie de celofan într-o cratiţă rotundă şi puţin udată cu apă ca să se lipească folia de pereţi.

Se îmbracă pereţii cratiţei pe interior şi apoi se pregăteşte compoziţia tortului diplomat în felul urmator:

- se bate frişca până se întăreşte bine.
- se păstrează puţină intr-un pahar pentru ornat la final.
- se adaugă iaurtul, o parte din fructe mărunţite, vanilia şi gelatina.

Gelatina se pregăteşte astfel: pliculeţele se amestecă cu 15 linguri de apă sau zeamă de fructe şi se lasă aşa 2 minute până dispare lichidul.

Apoi se pune la foc mic şi se amestecă încontinuu până se topeşte bine. Nu se fierbe, trebuie să atingă maxim temperatura la care suportă degetul.

Se ia de pe foc şi se adaugă la compoziţia de tort. Se amestecă bine şi toată compoziţia se toarnă în cratiţa gata.
La final se adaugă uniform pişcoturi puţin înmuiate în zeamă de fructe sau apă astfel încât sa acopere toată suprafaţa.

Se pune un capac la cratiţă şi se dă acest tort diplomat la frigider până a doua zi.

Se scoate din frigider şi se aşază tortul diplomat  un platou în locul capacului şi se întoarce cratiţa. Se ridică şi se îndepărtează folia. Acest tort doplomat se poate orna cu fructe din compot şi cu frişcă după preferinţă.

Tort cu pere si ciocolata

Tort frantuzesc cu ciocolata si nuca

Tort cu mere si branza

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora. 

Loading...