Îţi prezentăm trei supe hrănitoare şi delicioase pe care să le încerci neapărat primăvara aceasta. Sunt uşor de făcut şi super delicioase.

Supă de dovleac şi morcovi

Ingrediente pentru supă de dovleac şi morcovi:

1 dovleac mediu


6 rămurele de cimbru


4 rămurele salvie


2 linguri frunze salvie


¼ linguriţă piper


¼ linguriţă scorţişoară
sare


1 ceapă
2 morcovi


1 tijă ţelină


1 linguriţă ulei de măsline


¼ linguriţă boia


smântână


Mod de preparare supă de dovleac şi morcovi:

Curăţă dovleacul şi elimină capetele. Apoi, îil tai pe jumătate, elimini seminţele şi le păstrezi într-un vas mic. Apoi, tai dovleacul cuburi şi tai rămurelele.

Într-o oală amesteci piperul, sscorţişoara, 5 căni de apă, sare. Adaugi dovleacul, ierburile, ceapa, morcovii şi tija de ţelină şi amesteci. Laşi pe foc, cu capac, până se înmoaie dovleacul, o oră - o oră şi jumătate.

Între timp, speli seminţele, le scurgi şi le laşi să se usuce. Cu 10 minute înainte de a servi, încingi uleiul într-o tigaie la flacără medie. Adaugi seminţele şi le rumeneşti, 3 minute. Presari boiaua şi puţină scorţişoară. Adaugi frunzele de salvie în tigaie şi amesteci. Mai laşi 2 minute.
Scoţi ierburile din supă. Folosind un blender, faci supa ca un piure. Pui cu polonicul în boluri şi pui deasupra seminţe, frunze de salvie şi smântână.


Supă de cartofi copţi

Ingrediente supă de cartofi copţi

2 cartofi mai mari


55 g făină


950 ml lapte degresat


½ linguriţă piper


100 g brânză cheddar


115 g smântână


Mod de preparare supă de cartofi copţi


Coci cartofii la cuptor, până sunt uşor de străpuns cu furculiţa. Îi laşi să se răcească. Îi tai pe lungime şi le scoţi miezul. Pui făina într-o cratiţă, adaugi treptat laptele, amestecând până la omogenizare. Adaugi miezul cartofilor şi condimentezi cu piper, după gust. Fierbi la foc mediu, până când se îngroaşă compoziţia, amestecând continuu. Adaugi brânza rasă şi amesteci până când se topeşte. Iei supa de pe foc şi încorporezi smântâna. Omogenizezi, torni în boluri şi serveşti supa caldă.


Supă de pui cu ciuperci

Ingrediente pentru supă de pui cu ciuperci

1 lingură ulei de măsline
230 g pulpe de pui dezosate, fără pieliţă, tăiate în bucăţi mai mari
sare grunjoasă, după gust
piper negru măcinat, după gust
2 linguri unt
3 căţei de usturoi, tocaţi
230 g ciuperci, tăiate felii subţiri
1 ceapă tăiată cubuleţe
3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
2 tije de ţelină, tăiate cubuleţe
½ linguriţă cimbru uscat
30 g făină
1 litru supă de pui
1 foaie de dafin
120 ml amestec de lapte integral şi smântână (cantităţi egale din fiecare)
2 linguri pătrunjel tocat
1 crenguţă de rozmarin


Mod de preparare supă de pui şi ciuperci:


Încălzeşti uleiul de măsline într-o oală mare de supă, la foc mediu. Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust. Adaugi carnea de pui în oala de supă şi le rumeneşti până capătă o culoare aurie, aproximativ 2-3 minute, apoi le dai deoparte.
Topeşti untul în oala de supă la foc mediu. Adaugi usturoiul, ciupercile, ceapa, morcovii şi ţelina.

Le rumeneşti pe toate, amestecând ocazional, până se înmoaie legumele, aproximativ 3-4 minute. Adaugi cimbrul cât să îşi lase aroma.

Încorporezi făina până când compoziţia capătă o culoare maronie şi fierbi 1 minut.

Torni supa de pui, adaugi foaia de dafin şi pulpele tăiate de pui şi fierbi totul, amestecând constant, până când supa se îngroaşă uşor, aproximativ 4-5 minute.

Adaugi compoziţia de lapte şi smântână (cantităţi egale, amestecate într-o cană) până se încălzeşte în supă şi laşi 1-2 minute să fiarbă.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dacă supa este prea groasă, adaugi mai mult din amestecul de lapte şi smântână, până obţii consistenţa dorită. Serveşti supa imediat, decorată cu pătrunjel şi rozmarin, dacă doreşti.
 

Loading...
Evaluează articolul