Usturoiul uscat reduce colesterolul şi dizolvă plăcile de pe artere. Ce alte plante şi alimente au acelaşi efect

usturoi jpeg

Bolile de inimă sunt ucigaşul numărul 1 al planetei. Alimentaţia şi stilul de viaţă sunt principalii factori de risc.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru sănătatea inimii este să avem o dietă potrivită şi echilibrată.

Astfel, alimentele integrale trebui consumate la majoritatea meselor, la fel şi legumele, în timp ce fructele, de 2-3 ori pe zi, recomandă dr. Marilyn Glenviille, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie. Aceasta exclude complet din alimentaţie carnea roşie, în timp ce nucile, seminţele, leguminoasele le recomandă a fi consumate 1-2 ori pe zi, peştele şi ouăle, de 2 ori pe zi, lactatele , zilnic, orezul alb, pastele şi cartofii, cu moderaţie, carnea de pasăre, zahărul şi pâinea albă, cu moderaţie sau deloc.

Alături de peştele gras, nuci, seminţe, uleiuri – alimente bogate în acizi graşi esenţiali omega 3 şi care previn coagularea sângelui şi diminuarea nivelurilor de colesterol LDL, este important să mărim aportul de antioxidanţi pe care îi găsim în fructele şi legumele colorate puternic.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Citeşte mai mult pe adevarul.ro