Choux a la creme cu nuci

Choux à la crème cu nuci sunt o variantă delicioasă a clasicelor choux-uri umplute, combinând textura crocantă a nucilor cu crema fină și aluatul pufos.

choux jpg

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

1 lingură zahăr

4 ouă

100 g unt

1 cană apă rece

1 praf de sare

Pentru cremă

100 g nuci coapte și măcinate

4 gălbenușuri

4 linguri zahăr

500 ml lapte

2 linguri amidon

500 g smântână pentru frișcă, rece

esențe, după gust

Mod de preparare

Pentru aluat, așezi pe foc apa cu untul, cu sarea și cu zahărul. Amesteci până când se topesc untul și zahărul, apoi adaugi făina în ploaie, amestecând continuu. Când a căpătat consistență, iei de pe foc, răstorni aluatul într-un alt vas și lași la răcit. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare.

Răstorni aluatul într-un poș și formezi choux-urile pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul încins în prealabil, 30 de minute, apoi le scoți și le lași la răcit.

Pentru cremă, pui laptele pe foc cu gălbenușurile, cu amidonul, cu zahărul și cu esențele tale preferate. Amesteci încontinuu până când se îngroașă compoziția și dai vasul de pe foc. Lași crema la răcit.

Bați frișca rece până devine cremă, apoi o încorporezi în cremă, adaugi nucile, amesteci de sus în jos și răstorni crema în poș.

Tai căpăcele la choux-uri, le umpli cu cremă, așezi deasupra căpăcelul și le dai la rece până în momentul servirii.