Profită de sezonul vinetelor şi prepară un aperitiv deosebit. Pune-i umplutura potrivită şi vei avea gustarea perfectă!

 

Ingrediente 

  • 2 vinete mari 
  • 1 ceapă 
  • 1 roşie 
  • 2 căţei de usturoi 
  • 1 lingură pesmet 
  • 3 linguri ulei 
  • 1/2 legătură pătrunjel 
  • 100 g caşcaval 
  • sare 
  • piper 

Mod de preparare 

Încingi uleiul şi căleşti la foc mediu ceapa tocată şi uzduroiul zdrobit, cu un praf de sare. Speli vinetele, îndepărtezi capetele, le tai pe lung şi scobeşti miezul cu o lingură. Îl mărunţeşti, îl pui peste ceapă şi laşi pe foc 5 minute, apoi adaugi roşia dată prin răzătoare. Condimentezi cu sare şi piper, laşi să scadă toată zeama şi opreşti focul. 

Când s-a răcorit, încorporezi pesmetul şi umpli jumătăţile de vinete, apoi le dai la cuptor, la 180 °C, 25-30 de minute. La final, presari caşcavalul ras şi mai laşi la gratinat 5-10 minute. 

Decorzi cu pătrunjel tocat şi serveşti vinetele calde.  

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Ciuperci umplute

 

 

Loading...