Nu mai ştii ce să găteşti la cină, dar ştii că iubeşti la nebunie pastele? Atunci îţi propunem să descoperi trei reţete simple, gata în doar câteva minute. Cei dragi ţie îşi vor linge, cu siguranţă, degetele de plăcere.

Pasta cu sos pesto, roşii uscate şi sparanghel

Ingrediente necesare: 
  • 450 g paste cochilii
  • 450 g sparanghel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, după gust
  • 120 g pesto
  • 70 g roşii uscate la soare tăiate julien
  • 70 g mozzarella tăiate cuburi
  • ouă ochi
Mod de preparare: 
 
Pune cuptorul la preîncălzit la 210 grade Celsius, după care unge cu puţin ulei o foaie de copt şi aşeaz-o într-o tavă. Fierbe pastele şi scurge-le bine. 
 
Pune sparangelul în tava pregătită, stropeşte-l cu ulei de măsline, sare şi piper şi lasă-l la cuptor pentru 10-12 minute. Aşteaptă să se răcească şi taie-l în bucăţi de 3 cm. 
 
Ulterior, amestecă pastele cu sparanghelul, sosul pesto, roşiile uscate şi mozzarela.
 
Serveşte-le imediat cu un ou ochi deasupra.
 

Paste cu sos de roşii şi ciuperci

 
Dacă iubeşti la nebunie sosul de roşii, atunci e musai să încerci această reţetă. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
  • 400 g penne
  • 45 g ulei de măsline extravirgin
  • 2 cepe medii tocate
  • Sare
  • Piper proaspăt măcinat
  • 3 căţei de usturoi măcinaţi
  • 225 g ciuperci tocate
  • 70 g vin roşu sec
  • 250 g andive creţe (opţional)
  • 200 g verdeţuri tocate mărunt (pătrunjel, oregano)
  • 800 g sos de roşii
  • 70 g frunze de busuioc proaspăt
  • 125 g brânză pecorino sau parmezan
Mod de preparare:
 
Fierbe pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Nu uita să adaugi în apă puţină sare.
 
Între timp, într-o tigaie adâncă, încălzeşte uleiul. Adaugă ceapa, sarea şi piperul şi aşteaptă ca aceasta să se înmoaie, adică aproximativ opt minute. Adaugă ulterior ciupercile, usturoiul şi se lasă la fiert în tigaia acoperită, timp de opt minute. Ulterior, adaugă vinul şi mai fierbe totul trei minute. 
 
Se adaugă andivele roşii, dacă ai ales să le incluzi în reţeta ta, dar şi celelalte ierburi. Toarnă şi sosul de roşii şi busuiocul şi aşteaptă să dea în clocot. 
 
Pastele se pun în farfurii şi se toarnă sos peste fiecare porţie în parte. Se presară brânza.

Fusilli cu dovlecei şi roşii coapte

Fusilli sunt pastele sub formă spiralată, care sunt, fără doar şi poate, super delicioase, mai ales dacă alegi să le prepari cu legume. 
 
Ingrediente necesare:
  • trei dovlecei zucchini
  • trei căţei de usturoi
  • 500 de grame de roşii prunişoare
  • 500 de grame de paste fusilli
  • 25 de grame de parmezan ras
  • cinci linguri de ulei de măsline
  • sare, piper, după gust
  • pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
 
Taie dovleceii şi roşiile sub formă de cubuleţe cu grosimea de un centimetru, iar apoi mărunţeşte şi usturoiul. 
 
Încinge cuptorul la 220 de grade, iar apoi aşază legumele într-o tavă, pe o foaie de copt. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi condimentează cu sare şi piper. Lasă-le la cuptor timp de 20 de minute.
 
Între timp, fierbe pastele, iar când sunt gata amestecă-le cu legumele şi cu o lingură de ulei de măsline. 
 
Presară deasupra pătrunjel proaspăt tocat. 
 
Poftă bună!
 
Loading...