3 reţete delicioase pentru slow cooker: Pentru că e vară şi nimeni nu are chef să gătească, ţi-am pregătit trei reţete delicioase pe care să le prepari la slow cooker. Pui ingredientele de seara şi la prânz ai o mâncare delicioasă fără efort. Încearcă aceste reţete şi spune-ne cum ţi s-au părut.

Pui tikka masala

Ingrediente pentru pui tikka masala:

1 kilogram pulpe dezosate de pui
800 g roşii tocate în conservă
2 cepe albe
200 g pastă tikka masala
60 ml smântână de gătit
1 legătură coriandru

Mod de preparare:

Combină puiul, roşiile, ceapa tocată feliuţe şi pasta tikka masala în slow cooker acoperit pentru 4 ore. Asezonează  după gust.
Serveşte preparatul cu smâtână lichidă deasupra şi coriandru.

Pui mexican cu fasole

Ingrediente pentru pui mexican cu fasole:

1,6 kilograme pui întreg
800 g fasole la conservă
1 ceapă
3 căţei de usturoi
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
bobele de la 1 ştiulete de porumb
2 linguri pastă de tomate

400 g roşii cubuleţe la conservă
250 ml supă clară de pui
2 linguriţe chimen măcinat
2 linguriţe oregano uscat
1 linguriţă boia afumată
1 linguriţă fulgi de chilli
1 legătură pătrunjel
8 tortillas


Salsa de avocado:
1 avocado mare
1 castravete
125 g roşii cherry
1 lingură suc de lămâie
1 ceapă verde


Mod de preparare:

Spală puiul cu apă rece şi usucă-l cu un şervet de bucătărie pe interior şi exterior. Taie grăsimea în exces de pe pui.
Combină fasolea, ceapa, usturoiul, ardeii, porumbul, pasta de tomato, supa şi condimentele în slow coker. Ai grijă să tai ceapa şi ardeii fâşiuţe, iar usturoiul în felii. Pune puiul în slow cooker şi acoperă cu un capac. Gătete pentru 8 ore la temperatură mică.
Ia puiul din slow cooker şi lasă-l la răcit. Când s-a răcit, scoate pielea şi oasele şi mărunţeşte puiul.  Pune carnea în slow cooker şi mai găteşte 20 de minute la temperatură mică. Asezonează după gust.
Între timp, fă sosul de avocado: combină ingredientele într-un bol mic, toate tăiate cubuleţe şi asezonează.
Ia o foaie de tortilla, pune carne şi legume, adaugă sos şi presară coriandru. Serveşte cu suc de lămâaie sau smântână.

Paella cu pui şi chorizo la slow cooker

Ingrediente pentru paella cu pui şi chorizo:

1 lingură ulei de măsline
500 g piept de pui
1 cârnat chorizo
1 ceapă
1 ardei gras roşu
2 căţei de usturoi
1/2 linguriţă de şogran
2 linguriţe boia afumată
250 ml supă de pui
400 g roşii cubuleţe în conservă
500 g orez semipreparat
90 g mazăre congelată
75 g măsline verzi umplute
1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Încinge uleiul într-o tigaie şi găteşte puiul mărunţit şi chorizo-ul tăiat feliuţe până se rumenesc. Adaugă carnea în slow cooker.
Adaugă ceapa tăiată feliuţe, ardeiul tocat fâşii, usturoiul sfărâmat, mirodeniile, supa de pui şi conserva de roşii cu tot cu suc. Acoperă cu un capac şi găteşte la temperatură mică pentru 4 ore.
Adaugă orezul şi mazărea. Mai găteşte, acoperit, pentru 15 minute. Aezonează după gust, adaugă pătrunjel tocat şi serveşte.

 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/shredded-mexican-chicken-and-beans-28663

Loading...