Îi mulţumim Nadiei Budur din Brăila pentru o reţetă absolut delicioasă!

Ingrediente

Pentru blat
35 g cacao
180 g zahăr
160 ml lapte
150 g unt moale
3 ouă
220 g făină
1 vârf cuţit bicarbonat
1 linguriţă praf de copt
1 praf sare

Pentru crema neagră
200 g unt
50 g zahăr pudră vanilat
300 g ciocolată neagră

Pentru spuma albă
200 g ciocolată albă
4 gălbenuşuri
1 lingură zahăr
200 ml smântână dulce
100 ml lapte
6 g gelatină
300 g vişine congelate

Mod de preparare

Pentru blat, combini făina cu bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Separat, pui cacaua cu 60 g de zahăr, jumătate din laptele călduţ şi amesteci până devin o pastă moale, torni restul de lapte şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă.

Freci untul cu restul de zahăr, ouăle, unul câte unul, alternând cu făina. La final, adaugi pasta de cacao, amesteci, torni într-o formă şi dai la cuptor. Rupi ciocolata neagră bucăţele, o topeşti pe baie de aburi, separat freci untul cu zahărul, până obţii o cremă, apoi încorporezi ciocolata topită, călduţă.

Hidratezi gelatina. Baţi gălbenuşurile cu zahărul, laptele cald şi omogenizezi. Pui pe foc şi adaugi ciocolata albă, bucăţele. Amesteci, până se topeşte, şi în spuma obţinută adaugi gelatina. Baţi frişca şi o încorporezi în spumă.

Tai blatul în 3, aşezi prima felie şi o acoperi cu crema de ciocolată neagră, pe cea de-a doua întinzi jumătate din spuma de ciocolată albă. Aşezi vişinele, pui ultima foaie de blat şi netezeşti, cât mai uniform, spuma albă rămasă. Ţii la rece peste noapte şi ornezi cu frişcă.

Loading...