Ştiai că europenii şi americanii mănâncă pepene galben, în stare proaspătă, ca gustare între mese? În schimb, în Orient se obişnuieşte ca pepenii galbeni să fie consumaţi ca aperitiv, asezonaţi cu sare, piper şi cu un praf de ghimbir.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat
180 g unt
350 g zahăr
3 ouă
150 g făină
1 vârf cuţit de sare
1 fiolă esenţă de vanilie
150 g pudră de cacao

Pentru sufleu
6 albuşuri
2 plicuri gelatină
75 ml apă
100 g zahăr
120 g unt
150 ml lapte condensat
1 lingură zeamă de lămâie

Pentru decor
10 felii pepene galben

Mod de preparare

Pentru blat, baţi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul până obţii o cremă. Adaugi ouăle treptat şi continui să mixezi. Amesteci făina, pudra de cacao şi sarea şi le adaugi în compoziţia cu unt. La final, pui esenţa de vanilie. Aşezi aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Blatul trebuie să fie copt la suprafaţă şi puţin umed în interior!

Pentru sufleu, prepari gelatina în apă, conform instrucţiunilor de pe pachet, adaugi în ea zahărul şi zeama de lămâie. Mixezi untul, ţinut la temperatura camerei, cu laptele condensat. Baţi spumă tare albuşurile reci. Amestecul cu gelatină îl pui la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi până se topeşte zahărul, apoi îl adaugi în spuma de albuşuri şi continui să mixezi încă 10 minute. În această compoziţie încorporezi amestecul de unt cu laptele condensat.

Aranjezi blatul într-o tavă cu pereţii înalţi, torni peste el umplutura şi dai prăjitura la frigider 4 ore. O decorezi cu bucăţi de pepene galben.

Loading...