Dacă nu ai aflat până acum câte motive ai ca să consumi această legumă din familia cruciferelor, înrudită cu conopida, varza, napul, gulia, poţi descoperi în acest articol pentru ce e bine să o introduci în alimentaţia ta cu regularitate. Sora verde a conopidei e plină de nutrimenţi, vitamine şi minerale şi chiar dacă nu prea e pe placul copiilor, poate fi preparată în diverse feluri ca să devină mai atractivă şi pentru ei.

1. Este bun pentru ochi

Fiindcă e bogat în două carotenoide - luteina and zeaxantina-, este valoros pentru ochi. Ketchupul tău poate are o etichetă care-i laudă valoarea pe seama conţinutului de luteină bun pentru ochi mai sănătoşi, dar în timp ce ketchupul e posibil să conţină mult zahăr, broccoli nu are!

2. Stimulează imunitatea
Broccoli este o sursă extraordinară de beta-caroten, un antioxidant ce stimulează imunitatea, la fel ca şi conţinutul de zinc şi seleniu.

3. Menţine sănătatea oaselor
Broccoli este o sursă extraordinară de calciu şi vitamina K, care sunt cunoscute ca susţinătoare ale sănătăţii oaselor şi că previn osteoporoza. În plus, vitamina K ajută şi la absorbţia sănătoasă a vitaminei D.

4. Ameliorează aspectul pielii

Unul din compuşii din broccoli, numit glucorafanin, se transformă într-un alt compus în timpul digestiei, care la rândul său contribuie la regenerarea celulelor sănătoase ale pielii.

5. Este hrănitor şi ajută în curele de slăbire

Această legumă miraculoasă este o bună sursă de proteine sărace în grăsimi şi conţine o mare cantitate de fibre care ajută digestia şi excreţia, din care poţi mânca cât doreşti, fără să-ţi fie teamă de îngrăşare.

6. Menţine sănătatea inimii
Este o bună sursă de luteină, care poate împiedica îngroşarea arterelor, ajutând, prin urmare, împreună conţinutul de vitamina B6 şi acid folic la prevenirea atacului de cord şi a bolilor cardiovasculare.

7. Combate inflamaţiile şi previne alergiile

Este o sursă importantă de fitonutrimenţi (kaempferol şi izotiocianaţi), care ajută la reducerea inflamaţiilor, kaempferolul ajutând şi la prevenirea alergiilor.

Loading...