Există multe reţete de frigărui. Ne-am gândit la una simplă şi mai specială: de porc şi caise confiate, cu un sos de smântână şi miere. Combinaţia pare neobişnuită, dar cei care au gustat ne-au asigurat că este delicioasă.

Ingrediente

600 g muşchiuleţ de porc
1 măr
100 g caise uscate
câteva fire
cimbru proaspăt
60 ml ulei
1 linguriţă maghiran uscat
sare
piper
200 g smântână
1 lingură miere
200 ml vin alb
salată verde şi roşie

Preparare

Speli muşchiuleţul, îl cureţi de pieliţe, îl usuci şi îl tai cubuleţe egale. Speli mărul, îi scoţi seminţele şi îl tai cubuleţe aproximativ egale cu cele de carne.

Speli şi scurgi caisele şi mărul. Introduci alternativ pe beţele de frigărui bucăţi de carne, mere şi caise. Pentru sos, amesteci bine cimbrul tocat cu jumătate din ulei şi maghiranul. Stropeşti frigăruile cu sos şi le laşi să se odihnească 30 de minute. Condimentezi frigăruile cu sare şi piper, după gust, şi le prăjeşti pe toate părţile în uleiul rămas încins. Le scoţi şi le păstrezi calde.

Adaugi smântâna, mierea şi vinul în tigaia în care s-au prăjit frigăruile. Amesteci bine, laşi să fiarbă până scade puţin şi condimentezi cu sare şi piper. Speli salata, o laşi să se usuce şi o împarţi pe farfurii. Aşezi frigăruile şi asezonezi totul cu sosul de smântână.

Loading...