Cina este un obicei zilnic pentru circa şapte din zece români, potrivit unui studiu realizat, recent. Procentul celor care iau masa de seară în fiecare zi este mai scăzut în rândul femeilor (doar 64% dintre acestea) şi mai ridicat în rândul persoanelor cu vârsta peste 40 de ani (73%).

Ce preferă românii să mănânce seara

Primele poziţii în topul alimentelor preferate de români pentru masa de seară sunt ocupate de carne/peşte şi legume, aceste produse fiind alese de aproximativ unul din doi consumatori. Acestea sunt urmate în clasament de brânzeturi şi produse lactate. Cele mai populare lactate sunt brânza proaspătă (dulce sau telemea), caşcavalul şi iaurtul.

Ce este bine să mâncăm la cină

Iată care sunt cele mai bune alimente de consumat la masa de seara!

LEGUMELE. Pentru cină ar trebui să alegem să consumăm legume. Ele au puţine calorii, deci nu îngraşă, şi sunt bogate în antioxidanţi (aceştia combat stresul oxidativ care îmbătrâneşte celulele, deteriorează ADN-ul şi te predispune la boli). Specialiştii spun că legumele trebuie preparate la cuptor, pe grătar sau fierte.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...