Alivenci cu fistic

Semolina,orange and pistachio cake jpeg

Chiar dacă nu conţine zahăr, sper să găseşti acel gust care să te facă să o mănânci cu mare plăcere. Este ideală pentru cei care ţin dietă sau suferă de diabet.

Ingrediente 400 g iaurt gras 4 ouă 50 g fistic nesărat sare îndulcitor, după gust coajă rasă de lămâie 200 g mălai 200 g făină 1 lingură bicarbonat nestins unt, pentru uns tava coji portocale confiate, pentru decor

Mod de preparare

Freci ouăle cu îndulcitorul, torni iaurtul, omogenizezi să se încorporeze, apoi adaugi, în ploaie, mălaiul combinat cu făina date prin sită, sarea şi bicarbonatul, presari coaja rasă de lămâie şi fisticul zdrobit, în prealabil, şi amesteci bine toate ingredientele.

Ungi o tavă cu unt şi torni aluatul. Dai la cuptorul bine încins aproximativ 50 de minute. Serveşti, după gust, cu coji de portocală confiate.

sursa foto: Photocuisine