Aperitiv sărat din dovlecei
La cafeaua de dimineaţă, ca gustare între mese sau ca antreu, rondelele de dovlecei sărate vor fi foarte apreciate.
De ce ai nevoie ca să prepari aperitiv sărat din dovlecei:
- 1/2 cană ulei vegetal
- 1 cană pesmet
- 1/2 cană parmezan ras
- 2 dovlecei, tăiaţi rondele subţiri
- 1/2 cană făină
- 2 ouă, bătute
Încălzeşti ulei într-o tigaie la foc mediu-mare.
Într-un castron, combini pesmentul cu parmezan, apoi dai deoparte.
Lucrând în tranşe, treci rondelele de dovlecei prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmetul cu parmezan, presând ca să se îmbrace bine. Pui rondelele de dovlecei în tigaie, 5-6 bucăţi o dată şi le prăjeşti până devin aurii şi crocante, circa 1 minut pe fiecare parte. Transferi pe un platou cu şerveţele de hârtie. Serveşti imediat.
Sursa: