Cartofi evantai cu usturoi şi parmezan

Prepară o reţetă delicioasă de cartofi evantai cu usturoi şi parmezan, pe care îi rumeneşti rapid la cuptor.
Ingrediente pentru cartofi evantai cu usturoi şi parmezan
7-8 cartofi
4 linguri unt
100 g parmezan
1 lingură usturoi, pisat
1 lingură boia
1 linguriţă mix de condiment
5-6 căţei de usturoi, întregi
pătrunjel tocat, după gust
sare
piper
Mod de preparare – Cartofi evantai cu usturoi şi parmezan
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Speli bine cartofii şi îi feliezi fără să îi separi, astfel încât baza să rămână întreagă. Îi aşezi într-o tavă întinsă. Îi ungi bine cu untul topit, atât pe margini cât şi în interior. Combini parmezanul cu usturoiul, boiaua, mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Presari amestecul peste cartofi şi în spaţiile dintre felii.
Pui căţeii de usturoi printre cartofi, pentru un plus de savoare. Dai la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când se rumenesc. Serveşti cu pătrunjel.