Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi brânză la cuptor

Cartofii copţi prind o aromă inedită atunci când îi pregăteşti zdrobiţi şi îi asezonezi cu usturoi şi brânză.
Ingrediente pentru cartofi zdrobiţi cu usturoi şi brânză la cuptor
6-7 cartofi, tăiaţi în jumătate
5-6 linguri ulei
4 căţei de usturoi, pisaţi
100 g parmezan, ras
pătrunjel proaspăt tocat, după gust
sare
piper
Mod de preparare – Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi brânză
Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Ungi o tavă întinsă cu 3 linguri de ulei. Aşezi cartofii în tavă pe partea cu miezul şi îi dai la cuptor 20-25 de minute. Îi întorci pe partea cealaltă şi îi zdrobeşti uşor cu o lingură.
Îi ungi cu restul de ulei. Amesteci parmezanul cu usturoiul şi îl presari peste cartofi. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor încă 20 de minute. Serveşti cu pătrunjel.