Ciorbă de legume
Fiindcă noi, românii, nu prea concepem masa de prânz fără o ciorbă, iată reţeta pentru una gustoasă de legume.
Ingrediente pentru ciorbă de legume:
2,5 l apă
4-5 dovlecei
1 ceapă
1 morcov
1 ţelină mică
2 cartofi noi
1 ardei gras
1-2 linguri ulei
50 g orez
sare
500 ml borş proaspăt
½ legătură leuştean
½ legătură pătrunjel
Cum prepari ciorbă de legume:
Cureţi zarzavatul, tai capetele dovleceilor şi îi faci cubuleţe, scoţi seminţele ardeiului. Toci ceapa, iar restul legumelor le tai cubuleţe sau le dai prin răzătoare. Speli cartofii, le cureţi coaja cu partea abrazivă a buretelui de vase şi îi mărunţeşti Pui toate ingredientele în oală, în apă cu sare, la foc mic. Când au fiert, adaugi orezul spălat şi borşul fiert în prealabil, şi mai ţii pe foc până se înmoaie orezul. Tai mărunt leuşteanul şi pătrunjelul şi le presari, după ce ai luat oala de pe foc.