Ciorbiţă acră din gâturi de curcan

ciorba din gaturi de curcan jpeg

Una din cele mai delicioase ciorbe este cea cu gâturi de curcan. Chiar dacă poate părea ciudat, gâturile de curcan nu sunt ca cele de pui. Au foarte multă carne şi sunt destul de mari.

Iat de ce ai nevoie:

5 gâturi de curcan 3 cartofi 2 morcovi potriviţi 1 ardei gras 1 rădăcină de ţelină borş 1 ou tarhon sare leuştean pătrunjel

Mod de preparare:

Se curăţă gâturile de curcan de pieliţe şi grăsime şi se spală, se pun la fiert într-o oală mare. Se îndepărtează spuma formată, iar când carnea este fiartă pe jumătaet, se adaugă legumele curăţate şi spălate şi se lasă la fiert la foc mic.

Când legumele şi carnea sunt fierte bine, se adaugă borşul, după gust. Condimentează cu sare, piper şi tarhon şi mai lasă ciorba încă 2-3 clocote.

Se serveşte caldă cu pâine şi ardei iute.