Colţunaşi cu ardei

Simplu şi uşor de preparat, colţunaşii cu ardei sunt un deliciu.
Ingrediente Pentru aluat: 250 g făină 100 ml lapte 1 praf de sare 1 ou 1 ou, pentru uns sare grunjoasă chimen Pentru umplutură: 1 ceapă 3 ardei 2 linguri ulei 50 g caşcaval 3 fire ceapă verde
Mod de preparare - Colţunaşi cu ardei
Pentru aluat, pui oul peste făina amestecată cu sarea, torni treptat laptele cald şi frămânţi până obţii un aluat care nu se mai prinde de degete. Îl laşi 10-15 minute să se odihnească. Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o căleşti în ulei până devine sticloasă.
Adaugi ardeii curăţaţi şi tăiaţi, mai ţii pe foc până se înmoaie, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Amesteci ardeii cu caşcavalul ras şi cu firele de ceapă verde tocate. Întinzi o foaie din aluat, pe care o decupezi cu gura unei căni. Pui câte o lingură de umplutură şi lipeşti capetele. Aşezi colţunaşii într-o tavă tapetată, îi ungi cu ou, îi presari cu chimen şi cu sare grunjoasă. Dai tava la cuptor până când se rumenesc colţunaşii.