Conopidă la cuptor

1365433966 9681conopida 20la 20cuptor jpeg

Ingrediente: 1 conopidă de circa 500 g, 100 g unt, 100 g caşcaval, 100 g telemea, 100 g făină, 500 ml lapte, 4 ouă, pătrunjel verde, 1 conservă de ciuperci

Mod de preparare:Timp de preparare: 40 min Dificultate: mică

Desfaci conopida bucheţele, o pui în apă clocotită, o laşi să fiarbă 10 minute, apoi o laşi la scurs. Topeşti untul, adaugi făina şi laptele amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Laşi sosul să se răcească, apoi adaugi ouăle bătute şi brânza rasă.

Aşezi conopida şi ciupercile scurse într-un vas uns şi tapetat, torni deasupra sosul şi presari caşcavalul ras. Coci în cuptorul încins circa 20 de minute, până se rumeneşte deasupra. Ornezi cu pătrunjel verde tocat.