Cupe din ciocolată cu zmeură

Când vrei să impresionezi în bucătărie, prezentarea este la fel de importantă ca şi gustul. Încearcă cupele delicioase din ciocolată cu zmeură, cu un aspect inedit. Le vei mânca din priviri!
Ingrediente pentru cupe din ciocolată cu zmeură
200 g ciocolată neagră
6 forme de brioşe din aluminiu
Pentru cremă
150 g zmeură
50 g zahăr
200 g ciocolată neagră
300 g frişcă
Pentru decor
zmeură, după gust
zahăr pudră
Mod de preparare – Cupe din ciocolată cu zmeură
Pentru cupe, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Torni în formele de brioşe până la jumătate, apoi roteşti cu grijă până acoperi şi marginile. Le răstorni pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la rece cel puţin 30 de minute, până când ciocolata se întăreşte complet.
Într-un vas, dai la foc mic zmeura şi zahărul. Amesteci bine până când compoziţia începe să fiarbă şi laşi să clocotească uşor 5-10 minute. Strecori seminţele.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o combini cu piureul de zmeură. Încorporezi frişca până la omogenizare. Scobeşti cu grijă formele de brioşe dacă a rămas prea multă ciocolată întărită. Adaugi umplutura. Dai la rece cel puţin 2 ore. Decorezi cu zmeură şi zahăr pudră.