Curcan în sos cremos cu ciuperci şi broccoli
Carnea de curcan e cea mai sănătoasă, iar în combinaţie cu ciuperci şi broccoli, nu are cum să nu fie o alegere delicioasă!
De ce ai nevoie ca să prepari curcan în sos cremos cu ciuperci şi broccoli
300g smântână grasă
3 linguri lapte
2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
1 lingură muştar
1 lingură salvie verde tocată (sau uscată)
sare
piper
600 g piept proaspăt de curcan, tăiat cuburi
1 căpăţână de broccoli, rupt în bucheţele mici
250 g ciuperci, tăiate felii
Cum prepari curcan în sos cremos cu ciuperci şi broccoli:
Preîncălzeşti cuptorul la 180 grade C.
Combini smântâna proaspătă, laptele, usturoiul, muştarul şi salvia. Asezonezi cu sare şi piper, după gust şi amesteci până se omogenizează bine. Adaugi carnea de curcan, bucheţelele de broccoli şi ciupercile în sos şi amesteci bine, până se îmbibă bine. Răstorni într-un vas pentru cuptor şi dai la copt timp de circa 45 minute. Poţi să ornezi cu frunze de salvie şi să serveşti cu cartofi noi.