Drob de miel
Pregăteşte-te din timp pentru masa de Paşte. Fă o listă şi nu uita să adaugi şi tradiţionalul drob de miel. Îl poţi servi ca aperivit. Spor la gătit!
Ingrediente:
măruntaie de miel (ficat, plămân, inimă şi rinichi) 1 prapur de miel ½ kg ficatei de pui ½ kg carne macră de pui sau de vită 3 legături ceapă verde 3 legături mărar 3 legături pătrunjel 4-5 ouă 2 legături usturoi 2-3 ouă fierte tari 1 felie de pâine sare, piper
Mod de preparare:
Speli toate măruntaiele de miel, apoi separi plămânii şi-i pui la fiert, separat, cu un praf de sare.
Rinichii îi ţii în apă cu oţet, cât fierb celelalte măruntaie. Ficatul de miel îl fierbi împreună cu ficăţeii de pui, inima şi rinichii. Îi dai în clocot 10 minute, nu mai mult, apoi arunci apa. Speli carnea şi o tai cubuleţe mici.
Tai cuburi carnea macră şi o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu ceapa, usturoiul şi pătrunjelul, tocate mărunt. Condimentezi apoi cu sare şi piper, după gust, şi adaugi şi ouăle crude şi felia de pâine, înmuiată în apă rece şi stoarsă ulterior.
Toci mărunt rinichiul şi, împreună cu mărarul, le adaugi peste restul de carne. Pui ficăţeii, plămânul, rinichii şi inima mărunţite bine, şi începi să frămânţi. Adaugi sare şi piper.
Tai în două prapurul. Aşezi o parte într-o tavă unsă cu ulei. Pui un strat din amestecul de carne şi, peste, 2-3 ouă fierte tari şi decojite. Adaugi un nou strat de carne şi deasupra, a doua bucată de prapur. Bagi tava cu acest drob de miel în cuptorul preîncălzit, pentru 45 de minute. Serveşti acest drob de miel rece, ca aperitiv.