FOTO Tort cu cireşe şi frişcă

Blatul acestui tort cu cireşe şi frişcă este făcut cu cacao şi cicolată. Amăruie, puţin astringentă, cacaua cunoaşte nenumărate varietăţi şi combinaţii. Cea originală este mai scumpă şi de culoaremaroniu roşiatică, cea contrafăcută este mai deschisă la culoare. Iată şi reţeta pe care ţi-o propunem:
Tort cu cireşe şi frişcă - Ingrediente
Pentru blat 6 ouă 200 g zahăr 100 g ciocolată cu lapte 100 g unt 150 g migdale 100 g făină 1 pachet praf de copt 20 g cacao
400 g cireşe
300 ml zeamă de compot de cireşe
1 plic gelatină
100 g zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
500 ml frişcă
2 pliculeţe zahăr vanilat
50 g ciocolată cu lapte
30 g fulgi de migdale
50 g fulgi de ciocolată
zahăr pudră
Tort cu cireşe şi frişcă - Mod de preparare
Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se topeşte ciocolata, se adaugă untul şi se mixează cu gălbenuşurile, făina, praful de copt, cacaua şi migdalele mărunţite.

Se combină albuşurile cu crema de gălbenuşuri şi se toarnă într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 45 de minute, la foc mic.

Se lasă să se răcească în formă, se scobeşte în centru aproximativ 2 cm, departe de marginile blatului. Se spală cireşele şi se păstrează 12 pentru decor.

Se face un sirop din zeama de compot, 100 g zahăr şi esenţa. Se adaugă cireşele, se mai lasă pe foc 5 minute împreună cu gelatina. Se toarnă în blat şi se dă la rece.

Se amestecă frişca cu zahărul vanilat, se adaugă ciocolata rasă şi firimiturile care au fost scoase de la blat. Se toarnă peste cireşe şi se nivelează.

Se aşază pe margine fulgi de migdale (ca în imagine) şi se decorează cu cireşe şi cu fulgi de ciocolată. Se presară blatul cu zahăr pudră.
