Friptură de miel cu sos cremos de ciuperci. FOTO

Dacă vrei să înlocuieşti clasica friptură de miel în sos de vin cu o reţetă mai deosebită, noi îţi recomandăm să încerci friptura de miel cu sos cremos de ciuperci. Va fi un deliciu!
De ce ai nevoie pentru friptură
2-3 kg carne de miel
sare
piper
2 linguri ulei
500 g ciuperci
5 căţei de usturoi
500 ml vin roşu
600 ml supă de pui
cimbru
1 foaie de dafin
150 g smântână
1 lingură amidon
Cum se prepară friptura
Dai drumul la cuptor. Asezonezi carnea cu sare şi piper după gust. Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti carnea pe toate părţile, apoi o scoţi. Aşezi în loc ciupercile. Dacă sunt prea mari, le poţi toca. Ţii pe foc până când scade zeama lăsată, adaugi usturoiul tocat şi mai ţii pe foc 1-2 minute.

Torni vinul, reduci focul şi laşi 2 minute, apoi pui totul într-o tavă, torni supa de pui, adaugi carnea de miel, împreună cu foaia de dafin şi frunzele de cimbru. Acoperi cu o folie şi laşi la cuptor aproximativ 2 ore. Întorci carnea şi o mai laşi în cuptor, cel puţin o oră.

Scoţi carnea din tavă, îndepărtezi foaia de dafin şi frunzele de cimbru şi torni sosul într-o tigaie. Îl pui pe aragaz, adaugi smântâna şi amidonul şi laşi să fiarbă până când ajunge la consistenţa dorită.
Serveşti friptura cu sos.
