Găluşte cu prune

galuste cu prune jpeg

De ce nu am pregăti azi la desert o porţie zdravănă de găluşte cu prune? Dacă tot ni s-a făcut poftă, pare să fie o idee perfectă. Voi ce ziceţi?

Găluşte cu prune - Ingrediente

1/2 kg cartofi 125 g făină 1 linguriţă ulei 2 1/2 linguri zahăr 1 kg prune 1 vârf cuţit scorţişoară 8 linguri pesmet 1 nucă de unt

Găluşte cu prune - Cum se prepară

Se spală prunele şi se lasă la scurs. Se fierb cartofii în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se pasează ca pentru piure. Se adaugă făina, uleiul, ½ linguriţă zahăr, un praf de sare şi se frământă un aluat nu foarte tare. Se îmbracă fiecare prună în câte o bucată de aluat, se rotunjesc şi se pun la fiert, la foc mic, în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă până găluştele se ridică la suprafaţă. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Se căleşte pesmetul în unt încins, se adaugă zahărul rămas şi scorţişoara şi se tăvălesc prin pesmetul fierbinte.