Gnochi de casă cu brânză
Dacă îţi plac pastele şi vrei ceva inedit, încearcă această reţetă simplă de gnochi de casă cu brânză.
Ingrediente
1 kg cartofi 400 g făină 1 ou sare 1 lingură ulei 3 linguri unt 300 g brânză rasă Mod de preparare
Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare, îi scoţi şi îi zdrobeşti ca pentru piure, apoi îi laşi să se răcească. Îi amesteci cu oul, făina şi cu sare după gust şi frămânţi un aluat elastic. Presari făină din belşug pe masă, îl tai şi formezi din el un şnur, din care tai gnochi de aproximativ 2-2,5 cm, pe care îi apeşi uşor cu dinţii unei furculiţe ca să le faci modelul de gnochi. Procedezi astfel până când termini aluatul, îi laşi la uscat, apoi îi fierbi în apă cu sare şi ulei până când se ridică la suprafaţă.
Îi strecori, şi aşa fierbinţi îi amesteci cu 2 linguri de unt şi cu brânza. Îi aşezi într-un vas uns cu o lingură de unt şi îi dai la cuptorul încins 15 minute.
Foto: pixabay.com