Învaţă să prepari faimosul cataif cu frişcă

656x440 cataif cu frisca 159747 jpeg

Dulciurile de origine turcească sunt extrem de însiropate şi pline de miere. Fie că vorbim despre baclava sau despre cataif ori tulumba, aceste deserturi sunt o încântare şi de preferat ar fi să fie consumate cât mai rar. Însă, pentru o ocazie specială sau o sărbătoare mare este extrem de potrivită.

Iată ce ingrediente ai nevoie:

Blat de cataif (gata preparat sau gătit în casă cu fdea foarte subţire)

Sirop  din 550 apă, 260 g zahăr, 3 felii de lămâi, 1 lingură zeamă lămâie, esenţă vanilie

600 ml smântână lichidă

100 g zahăr

1 plic întăritor frişcă

Blatul se introduce la cuptorul încins, vreme de 8 minute. În cazul în care faci blatul în casă, pur ş simplu stropeşte un strad de fidea cu unt şi coace-l până se rumeneşte.

Se face siropul: apa se pune la fiert, apoi se adaugă zahărul.  După ce zahărul s-a topit, se adaugă feliile de lămâie şi se mai fierbe puţin. La sfârşit, se adaugă o esenţă de vanilie.

Blatul se scoate din cuptor şi se însiropează imediat.  Se mai dă la cuptor pentru 4 minute.

Smântâna se bate cu zahărul şi întăritorul de frişcă. Blatul se „curăţă” de stratul de deasupra care e rumen şi apoi se pune frişca. Peste frişca se pune stratul rumen fărâmiţat.

Se lasă cel puţin 3 ore la frigider şi abia apoi se serveşte.

Sursa: modocucina.ro

modocucina.ro