Învaţă să prepari tacos cu pui

3755278 jpeg

Poţi să prepari tacos cu pui la tine acasă, extrem de uşor. Este o reţetă pe care o poţi încerca atât cu peşte sau fructe de mare, cât şi cu carne de vită sau porc. Dacă vrei să o faci şi mai rapidă, poţi încerca reţeta cu pui la rotisor.

De ce ai nevoie pentru tacos de pui:

1 kg piept de pui dezosat

3 linguri ulei

100 ml zeamă de lime

50 g miere

2 linguriţe boia de ardei iute

3-4 căţei de usturoi

½ linguriţă chimen

coriandru tocat

1 praf de sare

12 felii tortilla

Pentru salată

400 g varză tocată

200 g varză roşie tocată

1 morcov ras

1 măr ras

100 g sos uşor picant

sare

piper

Cum se prepară tacos de pui

Amesteci 2 linguri de ulei cu sucul de lime, mierea, boiaua de ardei, usturoiul pisat, coiandru, chimen şi sare, după gust. Dai deoparte un sfert din marinadă. Cu restul de marinadă freci carnea de pui şi o ţii la frigider cel puţin o oră.

Amesteci toate ingredientele pentru salată şi le dai la rece.

Încingi uleiul rămas şi căleşti pieptul de pui feliat până când se rumeneşte. Din când în când îl ungi cu marinada rămasă. Toci carnea, o pui în feliile de lipii calde şi aşezi deasupra salată.