Minitarte cu roşii şi ciuperci

Dacă ai invitaţi la masă sau vrei să pregăteşti o gustare pentru ocaziile deosebite, încearcă o reţetă simplă de minitarte cu roşii şi ciuperci.
Ingrediente pentru minitarte cu roşii şi ciuperci
2 roşii
40 g ciuperci, feliate
2 linguri ceapă, tocată
1 linguriţă cimbru
40 g parmezan, ras
4 linguri lapte
1 aluat foitaj
4 ouă
sare
piper
4 vase ramekin, unse cu puţin unt
Mod de preparare – Minitarte cu roşii şi ciuperci
Într-o tigaie, căleşti ciupercile cu ceapa, cimbrul, sare şi piper, după gust. Adaugi 1 roşie tocată mărunt. Roşia rămasă o feliezi în 4 rondele. Aşezi aluatul în vase, îl presezi uşor şi îndoi marginile, îndepărtând excesul.
Într-un bol, amesteci bine compoziţia cu ciuperci şi roşii cu ouăle, laptele şi parmezanul. Adaugi umplutura în fiecare vas, apoi aşezi o felie de roşie deasupra. Dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute. Laşi la răcit 10 minute înainte de servire.