Omletă în straturi

1 63333263 l jpg jpeg

Ca să saturi toată familia cu un mic dejun foarte consistent, iată o omletă în 3 straturi, cu mai multe umpluturi.

De ce ai nevoie ca să faci omletă în 3 straturi:

6 ouă

6 linguri lapte

3 linguriţe ulei

sare

piper

1 legătură pătrunjel tocat

100 g şuncă slabă, tăiată fâşii

100 g brânză rasă

3-4 ficăţei de pasăre fierţi

câteva felii de castravete

câteva felii de roşie

Cum prepari omletă în 3 straturi:

Baţi 2 ouă, sărezi şi piperezi, după gust, adaugi 2 linguri de lapte şi omogenizezi. Presari şunca. Răstorni compoziţia într-o tigaie în care ai încins 1 linguriţă de ulei şi o rumeneşti pe ambele părţi. O scoţi pe un platou şi o acoperi cu felii subţiri de roşie.

Treci la a doua omletă, repetând operaţiunile, iar în locul şuncii presari brânza rasă şi ½ din pătrunjelul tocat. O prăjeşti şi, după ce o scoţi, o pui peste prima, acoperind-o cu felii subţiri de castravete. La a treia omletă, în ouăle bătute pui ficăţeii de pasăre tăiaţi felii subţiri şi, după ce ai rumenit-o în ultima linguriţă de ulei, o aşezi peste celelalte şi o presari cu restul de pătrunjel.