Ouă benedict. Micul dejun delicios pentru dimineţi perfecte de weekend

eggs benedict jpeg

Un mic dejun aproape regal. Ouă moi, acoperite de un sos cremos, toate pe o chiflă proaspăt prăjită şi unsă cu unt. Un deliciu. Şi în plus, îţi ia doar jumătate de oră să îl pregăteşti. Citeşte bine reţeta şi modul de prepare şi încearc-o şi tu acasă!

Ingrediente:

4 ouă 2 chifle 8 felii de bacon ceapă verde 150 ml de oţet 2 linguriţe de unt sare piper

Pentru sos:

2 gălbenuşuri

zeamă de lămâie

125 de g de unt

piper

sare

Untul trebuie să fie la temperatura camerei. Separaţi gălbenuşurile pentru sos, stoarceţi lămâia şi puneţi la fiert apa în 2 cratiţe. Una pentru bain-marie şi alta pentru fiert ouăle.

Până fierbe apa, prăjeşte baconul până devine crocant şi lasă-l deoparte.

Cân d apa a fiert în oala cu apă pe jumătate, puneţi un bol deasupra pentru bain-marie. Pune gălbenuşurile şi amestecă cu telul 3-4 minute până se îngroaşă. Apoi, adăugă untul puţin câte puţin în timp ce continui să amesteci.

După ce s-a încorporat tot untul, dă castronul departe de fac şi adaugă o lingură de apă foarte rece apoi amestecă. Adaugă apoi sare, piper şi zeamă de lămâie.

În apa care clocoteşte, se adaugă sare şi oţet şi se micşorează focul. Se sparg ouăle în oală şi albuşul se adună repede cu o lingură în jurul gălbenuşului. Se scot şi se pun deoparte.

Chiflele se prăjesc în tigaie sau la prăjitorul de pâine, apoi se ung cu unt, se aşează baconul, ouăle poşate şi se toarnă sosul deasupra. Se presară cu ceapă verde, sare şi piper după gust, şi se servesc.