Paste în sos cremos de usturoi

O reţetă simplă şi foarte gustoasă, pastele în sos cremos de usturoi îţi vor lăsa gura apă.
Ingrediente pentru paste în sos cremos de usturoi
5-6 căţei de usturoi, zdrobiţi
6 linguri unt
400 g smântână
150 g parmezan
2 linguriţe făină + 1 lingură smântână
300 g paste
sare
piper
Mod de preparare - Paste în sos cremos de usturoi
Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Topeşti untul într-o tigaie. Amesteci cu usturoiul şi smântâna. Laşi să dea uşor în clocot. Încorporezi parmezanul dat prin răzătoare, sare şi piper, după gust.
Adaugi făina pe care o combini înainte cu lingura de smântână. Amesteci bine până când sosul începe să se îngroaşe şi devine omogen. Serveşti cu pastele.