Paste la cuptor cu 3 tipuri de brânză
Ce poate fi mai simplu şi mai rapid pentru o cină din timpul săptămânii decât nişte paste gustoase?
De ce ai nevoie ca să faci paste la cuptor cu 3 tipuri de brânză:
450 g paste mici (de tipul penne)
2 căni (480 ml) lapte
220 brânză moale de vaci
3 linguri unt
piper măcinat
sare
330 g brânză de burduf fărâmiţată
330 g caşcaval afumat ras
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Preîncălzeşti cuptorul la 175 grade C. Scurgi pastele, le treci prin jet de apă rece, le scurgi bine din nou şi le dai deoparte. Combini laptele, brânza de vaci, untul, piper şi sare într-o cratiţă. Pui la fiert la foc mediu, amestecând ocazional, până când untul se topeşte şi obţii o pastă — circa 10 minute. Într-o tavă pui la un loc pastele şi brânza: amesteci brânza de burduf şi caşcavalul cu pastele, adaugi amestecul de lapte cu brânza de vaci şi omogenizezi bine. Dai la cuptor şi ţii până se rumeneşte deasupra — circa 30 minute. Serveşti fierbinte.
Sursa: