Pateuri cu carne. Aperitivele perfecte pentru orice ocazie

Sunt ideale pentru petreceri, o seară cu prietenii sau pur si simplu când nu ai chef să găteşti pentru cină ceva complicat. Pentru aceste pateuri cu carne, poţi varia umplutura de la carne tocată de vită, la pui la rotisor ori chiar peşte.
Ingrediente:
2 foi de plăcintă 2 linguri de unt 2 linguri de făînă 1 lingutita de sare kosher 3/4 căni de lapte integral 1/4 linguriţă de piper negru măcinat 1 piept de pui rotisat 1/4 cană de parmezan ras 1 cană de buchetele de broccoli tăiate mărunt 1 ou
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o cratiţă la temperatura medie, adaugă făînă şi amestecă mixul timp de 1-2 minute. Adaugă treptat laptele şi continuă să amesteci şi să fierbi compoziţia timp de 6 minute. Îndepărtează cratiţă de pe foc şi încorporează sarea, piperul, parmesanul, pieptul de pui tăiat mărunt şi bucăţelele de broccoli, pe care le-ai pregătit dinainte într-un vas cu aburi.
Decupează foile de plăcintă astfel încât să le poţi aşeza în forme de brioşe şi să ai şi "capace" pentru fiecare. Unge o tavă compartimentată special pentru brioşe şi tapeteaz-o cu făînă. Aşază foile de plăcintă în fiecare compartiment, umple-le cu amestecul de pui şi broccoli şi acoperă-le cu alte foi de plăcintă.
Bate oul cu o lingură de apă într-un bol mic, cu ajutorul unei furculiţe şi unge mini-pateurile cu amestecul obţinut. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc.