Pene siciliene la cuptor

O reţetă simplă, pe care o poţi prepara atât la ocazii speciale cât şi pentru o cină de sâmbătă seara. Conţine bacon, pui, două feluri de brânză şi sos de roşii, numai bună pentru a aduce în bucătăria ta aromele autentice italieneşti. O poţi încerca cu pene, farfalle (fundiţe), sau alte tipuri de paste.
Iată ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă:
300 g paste
100 g bacon
200 g piept de pui
2 cepe
2 căţei de usturoi
100 ml smântână pentru gătit
200 g mozarella
50 g parmezan
Ulei de măsline
Sare
Piper
Rozmarin
Pentru această reţetă, trebuie întâi să îţi pregăteşti ingredientele: taie puiul şi baconul cubuleţe, taie ceapa şi usturoiul, rade mozarella şi taie în felii ciupercile.
Pastele se fierb într-o oală mare în apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Într-o tigaie încinsă, în care torni o lingură de ulei, căleşte ceapa, usturoiul şi baconul. Apoi, adaugă pieptul de pui, iar după ce s-a gătit, pune şi ciupercile şi sucul de roşii. După cinci minute, adaugă şi smântâna şi mai lasă aproximativ 3 minute totul pe foc.
Pastele se combină cu amestecul rezultat apoi se pune într-un vas de iena, se presară mozarella rasă şi parmezanul şi apoi se dau la cuptor până ce brânza s-a rumenit.
Sursa: homecook.ro