Peşte prăjit cu mujdei

1 peste cu mujdei jpg jpeg

O reţetă clasică, ca la mama acasă, peşte prăjit cu mujdei.

De ce ai nevoie ca să faci peşte prăjit cu mujdei:

2 păstrăvi 150 g mălai 1 praf de sare piper 100 ml ulei Pentru mujdei 1 căpăţână usturoi 50 ml ulei 30 ml apă 1 praf de sare 1 lingură zeamă de lămâie mămăliguţă, opţional

Cum prepari peşte prăjit cu mujdei:

Cureţi peştii, îi speli şi-i crestezi din loc în loc. Îi usuci cu un şervet de hârtie, îi dai cu sare şi piper, apoi îi tăvăleşti prin mălai şi îi prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins până devin aurii. Îi scoţi pe şervete absorbante. Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti, adaugi un praf de sare şi-l freci cu uleiul turnat în fir subţire.

Adaugi din când în când apă rece şi zeamă de lămâie. Este gata când capătă o consistenţă ca de maioneză. Serveşti peştii cu mujdei şi cu mămăligă caldă.