Peşte rasol cu legume

1 profimedia 0035448004 jpg jpeg

Dacă eşti la regim sau vrei ceva uşor, încearcă această reţetă simplă.

De ce ai nevoie ca să faci peşte rasol cu legume:

2 fileuri de peşte (orice peşte alb fără oase) boabe de piper sare piper măcinat 2 morcovi 3 fire ceapă verde 2 ardei graşi coloraţi foi de dafin 1 tulpină de ţelină 3 cartofi cimbru verde 1 ardei iute 1-2 linguri zeamă de lămâie

Cum prepari peşte rasol cu legume:

Speli peştele, îl usuci şi îl laşi deoparte. Speli legumele sub jet de apă. Cureţi morcovii, ardeii şi cartofii, apoi îi tai cubuleţe. Ceapa şi tulpina de ţelină le faci rondele.

Torni un litru de apă cu sare într-un vas şi pui toate legumele la fiert, mai puţin ceapa verde. Adaugi boabe de piper şi foi de dafin, după gust. După 15-20 de minute, legumele ar trebui să fie fierte.

Le scoţi cu o paletă şi adaugi în zeamă peştele, ceapa verde, câteva frunze de cimbru, ardeiul iute, tăiat rondele şi zeama de lămâie. Laşi să fiarbă 10 minute şi dai deoparte.

Serveşti rasolul de peşte pe pat de legume, decorat cu crenguţe de cimbru.