Piept de pui în sos de unt şi usturoi

O friptură apetisantă, pieptul de pui în sos de unt şi usturoi se pregăteşte rapid la tigaie şi poate fi servit cu o porţie de cartofi noi.
Ingrediente pentru piept de pui în sos de unt şi usturoi
4 bucăţi piept de pui
4 căţei de usturoi, pisaţi
1 lingură ulei
100 ml vin alb sau supă de pui
4 linguri unt
2 linguriţe oregano
1 linguriţă cimbru
crenguţe de rozmarin, după gust
sare
piper
Mod de preparare – Piept de pui în sos de unt şi usturoi
Condimentezi bucăţile de pui cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, 5-6 minute pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie. Topeşti 2 linguri de unt în tigaie. Căleşti usturoiul 30 de secunde cu oregano, cimbru, sare şi piper, după gust.
Torni vinul sau supa de pui şi combini cu restul de unt. Amesteci bine până se topeşte în totalitate. Adaugi crenguţele de rozmarin. Întorci carnea de pui în tigaie, o stropeşti din când în când cu sos şi o ţii până când poate fi uşor de străpuns cu furculiţa.